måndag 9 juni 2014

Kylväskans lov.......


När sommaren kommer åker mina kylväskor framJ De tar lite plats i garderoben. Men jag älskar dom. Jag är helt svag för kylväskor. Formen, den strikta fyrkantiga, materialen, det lätt-att-torka-av- aktiga, tjocka polyester höljet.  Och alla mönster som finns. Jag är snart uppe i 10 stycken…..i alla storlekar.

Vi har den ”Den lilla behändiga” för bara en macka + en flaska vätska. ”Den lite större” för flera små flaskor + rejäl , mumsig fika + en pocketbok.  ”Den ännu lite större” där jag kan få plats med en lagom handduk, bikini, en liten lunch, en tummad pocketbok, kanske något jobbaktigt om jag tar mitt ambulerande kontor till klippan vid sjön………
Storleksmässigt går gränsen där…….större kylisar fyller inte samma emotionella funktion för mig, det klickar inte igång mig på samma sätt. Då är det bara en vanlig KYLVÄSKA.
Mina småttingar är något mer, en upplevelse
J

Kylväskan är oersättlig på sommaren, superpraktisk och så fin. Som en liten rolig handväska. Användningsområdena för denna härliga pryl är också stora: handväska på stan, garnkorg, shoppingbag.

Min senaste goding köpte jag faktiskt idag på Claes Ohlson……lite retro känsla på den.
Vi brukar också alltid ta med en mellanstor kylis på våra Greklandsresor, bara att trycka ihop i resväskan. Eller packa andra saker i och sedan lägga i resväskan. Den mellanstora är precis lagom för en halv dag på stranden, med lite dryck, frukt, någon god ost, någon smaskig röra, ett par bestick , ett kexpaket. Och nybakat bröd i en genomskinlig påse bredvid.
Kylväskor = lite billig vardagsglädje, för mig i alla fall……

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar